Om översvämningar i 2022 års andra nyhetsbrev

   
I september månads nyhetsbrev berättar vi om den värsta översvämningen på flera decennier i norra Bangladesh, där SUS har sin verksamhet. Vi var också med när Sida uppmärksammade 50 års utvecklingssamarbete mellan Bangladesh och Sverige. Och så fick vi en liten rapport från ett besök hos SUS.  

   

När monsunregnen kom i juni regnade det ovanligt mycket i norra Bangladesh vilket ledde till att floder svämmade över. Detta är den värsta översvämningen som drabbat området sedan 1988, enligt SUS. I ett brev till föreningen beskrev Begum Rokeya situationen: ”För närvarande är merparten av Netrakonadistriktet under vatten”. 

I nyhetsbrevet har vi en lång artikel om översvämningarna och hur det drabbade de boende i området.

I april besökte Selina Parvin, styrelseledamot i vår förening, SUS tillsammans med Kväkarhjälpen. I nyhetsbrevet berättar hon lite kort om resan – mer information och bilder blir det på medlemsmötet 25 september.

Vi berättar också om att Sida i maj uppmärksammade 50 år av samarbete om utveckling mellan Sverige och Bangladesh.

Nyhetsbrevet kan laddas ner högupplöst här och lågupplöst här. 

”För närvarande är merparten av Netrakonadistriktet under vatten.”

   

Kommentera