2020 års sista nyhetsbrev på plats

   
I SUS-nyheter nr 3 för 2020 berättar vi bland annat om att Svenska missionsrådet har beviljat vår ansökan om stöd till SUS för en ny treårsperiod och att det innebär att Baby basic, som vänder sig till unga mödrar, kan fortsätta.  

   

Vad gör SUS egentligen? Vi har kikat i årsrapporten för 2019 och berättar om några av organisationens viktiga verksamheter, bland annat om modelljordbruket, som kom igång ordentligt under året, och sjukhuset som har kunnat renoveras tack vare det nya samarbetet med den tyska organisationen Cap-Anamur.

Vi berättar också allmänna nyheter från Bangladesh: Efter ett år med många grova våldtäkter ska brottet nu kunna leda till dödsstraff. Och så gör vi ett nedslag i läderindustrin, där arbetsmiljön är undermålig, arbetarna, som arbetar med kemikalier, ofta saknar skyddsutrustning och där avfallet förgiftar vattendrag i närheten. 

Och så bjuder föreningens ordförande Selina Parvin på receptet till frasiga vitlökspakora, en friterad smårätt som är populär i både Indien och Bangladesh. 

Ladda ner nyhetsbrevet, högupplöst för utskrift här, och lågupplöst för skärmläsning här.

Efter ett år med många grova våldtäkter ska brottet nu kunna leda till dödsstraff.

   

Kommentera