SUS-nyheter 3/19

   
I årets sista SUS-nyheter kan du bland annat läsa om de miniodlingar som SUS hjälper till att starta hos folk utan mark, att organisationens modelljordbruk har fått en nystart och om de kolkraftverk som byggs precis utanför världsarvet Sundarbans, världens största mangroveskog.   

   

Altafur Rahman Selim är den på SUS som ser till att organisationens lilla jordbruk sköts på ett hållbart och miljövänligt sätt. Vi får lära känna både honom och den svenska föreningens ordförande Selina Parvin i vår serie Vem är vem.

80 procent av kvinnorna i  organisationen Action Aids studie om arbetsmiljön för textilarbetare i Bangladesh hade blivit utsatta för sexuella trakasserier eller sett andra utsättas för det. I artikeln redovisas också konsumenterna i västs attityder till klädköp och förhållanden i textilfabrikerna – det visar sig att priset väger tyngre än etiken. 

Dessutom berättar vi om två filmer från Bangladesh och så får du receptet till en läcker okra- och räkröra

Ladda ner nyhetsbrevet högupplöst här och lågupplöst här.

 

”Och så får du receptet på en läcker okra- och räkröra.”

 

 

 

 

   

Kommentera