
Svamp och paneercurry
Curry är en blandning av olika kryddor. Ursprungligen kommer blandningen från Indien och kallas för masala. |
Det finns olika typer av curryblandningar. De kryddor som måste ingå är gurkmeja, chili, koriander, spiskummin, lagerblad, kanel och kardemumma. Sedan kan det även ingå ingefära, vitlök, svarpeppar, bockhornsklöver, senapsfrö, curryblad, muskotblomma, kryddnejlika och fänkål. Kryddblandningens gula färg kommer från gurkmeja. Ingredienser: 250 gr paneer i bitar(ost som går att köpa i orientaliska affärer) Gör så här: Skölj alla grönsakerna. Skala och hacka löken. Skär champinjonerna i stora bitar, i två eller fyra delar beroende på smak och storlek. Blanda med lite salt, peppar och paprikapulver. Blanda även paneerbitarna med paprikapulver. Lägg champinjonerna, paneerbitarna, den hela paprikan och tomaterna på ett ugnsfast fat och grilla på högsta ugnsvärme ungefär 5–10 minuter, tills de har fått färg. Vänd dem en gång så att de får färg på båda sidorna. Mixa paprika, tomat och chili i en mixer. De ska inte bli helt passerade. Hetta upp olja i en stekpanna eller en bred kastrull på något mer än medelvärme. Stek den hackade löken tills den blir mjuk. Blanda alla kryddor med de mixade grönsakerna och crème fraiche. Häll alltihop i kastrullen eller stekpannan med löken. Tillsätt även tomatpuré och 1–2 dl vatten och koka under lock i cirka sex minuter. Blanda i de grillade champinjonerna och rör om när kryddblandningen känns lagom kokt. Blanda i paneerbitarna efter några minuter och koka utan lock ytterligare några minuter. Smaka av med salt och kryddor och servera med ris. Selina Parvin
|
|