SUS-nyheter 1/18 ute nu

Nu finns nr 1/18 av SUS-nyheter ute. Vi berättar bland annat om att åldersreglerna för äktenskap i Bangladesh har ändrats. Nu tillåts barnäktenskap i speciella fall om föräldrar och den lokala domstolen så godkänner.

SUS arbetar oförtröttligt för att skapa opinion mot och förhindra barnäktenskap, bland annat genom de kommittéer som finns i det område där organisationen verkar. Begum Rokeya berättar i sitt nyårsbrev till oss att dessa kommittéer under förra året stoppade 54 barnäktenskap, att SUS skolor hade 5910 elever och att 3200 funktionshindrade personer deltar i SUS handikapprogram.

SUS gör ett fantastiskt arbete för att stärka kvinnors, barns, handikappades och andra utsatta gruppers rättigheter och ditt stöd är viktigt för att de ska kunna fortsätta.  Du kan stödja SUS genom köpa gåvokort av oss. Läs mer om hur du kan dem  här.

Ett annat sätt är att bli medlem i föreningen. Avgiften är 150 kronor per år och betalas till pg 189587-9.

I nyhetsbrevet berättar vi om olika företeelser i Bangladesh. I detta nummer handlar det om modersmålsdagen 21 februari, som är extra viktig i Bangladesh där det finns människor som dog för rätten att tala bangla.

Och så bjuder vi på receptet till en mustig grönsaksgryta, som passar bra under kalla dagar.

Detta och mycket mer i  SUS-nyheter nr 1/18 som du läsa här.

Och om du vill ha den högupplösta varianten, för utskrift, kan du ladda ner den här.

 

”Begum Rokeya berättar i sitt nyårsbrev till oss att dessa kommittéer under förra året stoppade 54 barnäktenskap.”

 

 

 

 

 

 

Kommentera