SUS-nyheter september 2017 – ute nu!

Nu finns det senaste numret av SUS-nyheter att läsa här på nätet. I septemberutgåvan handlar det bland annat om Begum Rokeyas bok, som nu finns översatt till engelska. Vi har läst den och ger en fyllig beskrivning av innehållet.

I nyhetsbrevet berättar vi också om hur översvämningarna har påverkat det område som SUS arbetar inom. Vår förening skickade 23000 kronor i katastrofhjälp och tillsammans med flera andra av SUS bidragsgivare ledde det till att 2300 familjer som SUS arbetar med fick mat i tre veckor.

Vi har också läst SUS årsrapporter och kan bland annat notera att Stop Violence Against Women-kommitteerna, vars verksamhet vi varje år stöder med 30000 kronor, bidragit till att medvetenheten om riskerna med barnäktenskap har ökat. 

Heidi Høwe, norsk barnmorska som byggde upp SUS mödravård i början av 2000-talet, berättar om hur det gick till då och hur det ser ut idag. Och vår nyaste styrelsemedlem Selina Parvin bjuder på recept på en ägg-gryta från Bangladesh.

Det är något av innehållet i medlemsbladet som du kan ladda ner högupplöst här.

 

 

 

 

”… medvetenheten om riskerna med barnäktenskap har ökat.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera