Laga det goda Banglamiddagsriset
Tycker du också att riset vi serverat på våra Banglamiddagar är jättegott? Här kommer receptet! |
Det här är ett sätt att laga ris på som passar till de flesta indiska recept, men även till exempel till grillat kött eller grönsaker.
4–6 personer 4 dl ris, gärna basmatiris 3 msk vegetabilisk olja 1 finhackad gul lök ½ finhackad grön pepparfrukt ½ tsk finhackad vitlök ½ tsk garam masala 1 tsk salt 5,5 dl höns- eller grönsaksbuljong
Skölj riset noga om det är basmatiris. Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta eller kastrull. Lägg i löken och stek under omrörning tills den brynts något. Tillsätt ris, pepparfrukt, vitlök, garam masala och salt. Stek under omröring i 3–4 minuter. Sänk värmen om riset verkar koka fast. Häll på buljongen och koka upp. Sänk till lägsta värmen, lägg på ett tätslutande lock och koka i 25 minuter. Riset kan även kokas i ugn 25 minuter i 175 grader. Receptet är taget ur boken Indisk mat av Madhur Jaffrey. Christina Tillö
|
|