SUS-nytt 1/2016: Dream house

dreamhouse1_bFoto: Showpoun Paul

Byggandet av Dream house påbörjat

Den 28 januari påbörjades bygget av SUS Dream house. 

Som vi berättade i nyhetsbrevet i september 2015 vill SUS bygga ett utbildningscenter för att kunna hålla kurser och seminarier. För närvarande har man utbildningar dels ute i de lokala SUS-kontoren, dels i de två större samlingslokaler som SUS har i Netrakona. 

Eftersom det är brist på samlingslokaler i hela Netrakona kan de nu påbörjade lokalerna även användas för att hyra ut till andra organisationer och därmed bli en inkomstkälla för SUS. SUS avser också att själva ge kurser där, riktade till andra organisationer som arbetar med utveckling och mänskliga rättigheter. 

Vår förening bidrog i höstas med 10 000 kronor till bygget. Projektet i sin helhet beräknas totalt kosta minst 600 000 kronor. Vi söker därför privatpersoner, organisationer samt företag som vill bidra till bygget.

Maj-Lis Koivisto

Kommentera